Kakaolu Fındık Krema Dolgulu
Güvenbey tariflerini dene, Instagram hesabımızda
Takip et
Beğen
Yorum yap
#bendeyaptım
etiketi ile tarifini paylaş, sürpriz hediyeleri bekle!
Kakaolu Fındık Krema Dolgulu
Kurabiye Tarifi
Kaç kişilik
5-6
Hazırlamak
30 dk
Pişirmek
20 dk
Malzemeler
  • 125gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik 
  • pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Yapılışı

Bütün malzemeler bir kaba alınır ve yoğurulur. Hamur kıvamını aldıktan sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. Top haline getirilen hamurların içlerini oyup bir tatlı kaşığı Güvenbey Helva Kakaolu Fındık Kreması konulup kapatılır. Daha sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlanılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-30 dk sertleşene kadar pişirilir. Kurabiyeleriniz servise hazır.
Afiyet olsun.

Püf Noktası

Hamuru yuvarlama işleminde avucunuzun ortasında tutup yuvarlarsanız dağılma olmayacaktır.